10 Nisan 2013 Çarşamba

Yanık yağlar kansere davetiye çıkarıyor!



Defalarca kullanılan atık yağlar kansere davetiye çıkarıyor.


Kanser vakalarında son yıllarda, ciddi oranda artış meydana geldi.

Her yıl yaklaşık 150 bin kişinin kansere yakalandığı Türkiye'de, bu sayı giderek artıyor.

Bunun başlıca sebepleri arasında bilinçsiz beslenme yatıyor.

Uzmanlar hazır gıdalardan uzak durulmasını önerirken, yiyecekleri mevsiminde tüketmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

"Alkol, sigara, çevresel faktörler, beslenme alışkanlıkları, obezite kansere sebep olan sebepler arasında.Hazır gıdalardan mümkün olduğu kadar uzak durmak, mevsiminde beslenmek, mevsiminde çıkan gıdaları, sebzeleri meyveleri tüketmek önemli. "

Uzmanlar, özellikle kızartma yağları kullanımına dikkat edilmesi uyarısında bulunuyor.

"Mümkün olduğu kadar yağları her kızartmada değiştirmek gerekir. Ama bu mümkün değilse en fazla kullanabileceğimiz sayı üçtür üçten fazla aynı yağı kullanmamak gerekiyor."

Vücutta meydana gelen herhangi bir anormallikte doktora başvurmak erken tanı için oldukça önemli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adres Listele