19 Ağustos 2012 Pazar

Gezi tatil rehberi :Ağva


Şehirden kaçmak için bu kez Karadeniz kıyısına, Ağva’ya geldik. Arkası orman, önü deniz ve iki nehir arasına kurulu bir köy Ağva.
Ağva zaten Latincede “iki dere arasındaki köy” anlamına geliyor. Göksu ve Yeşilçay dereleri Ağva’dan geçip Karadeniz’e dökülüyor.
Ağva’da yeme içme denince ilk akla gelen balık. Balık restoranlarının çoğu da Yeşilçay deresi kenarında. Ama biz bu sefer tekir ve istavritlerimizi Fener Büfe’de deniz kenarında dalga sesleri eşliğinde yiyelim diyoruz.
Fener Büfe’nin sahibi Celal Keskiner, balıkların tazeliği ve lezzeti konusunda iddialı. Ağva’da yaz kış balık yersiniz diyor.
Burada her kesime ve her keseye hitap eden yerler var. Zaten her lokantanın önünde girmeden önce fiyat listelerini görüyorsunuz. Göksu deresi tarafına gittikçe fiyatlar artıyor. O bölgelerde birçok yiyecek İstanbul’dan geliyor. Ama yemeğinizi nerede yerseniz yiyin, deredeki balıklara da birkaç parça atmayı unutmayın. Sanki deredeki bütün balıklar sizin attığınız yemlere geliyor. Zaten dere kenarında saatleriniz geçirebilirsiniz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adres Listele